Endonezya’da otobüs 150 metrelik uçuruma düştü

Endonezya’nın Sumatra adasında bir otobüsün 150 metre yüksekten uçuruma düşmesi sonucu en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Bölgeler arası sefer yapan otobüs, Pazartesi günü yerel saatle gece yarısına doğru bozuldu ve 150 metre yüksekten ırmağa düştü.

Metro TV’ye konuşan yerel ilk yardım ekibinin şefi Berty Kowas, kazada 25 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve dalgıçların otobüs etrafında aramalar yaptığını kaydetti.

Otobüs 27 yolcuyla hareket etmiş ancak yolda başkalarını da alarak devam etmişti. Hayatta kalanların ifadelerine göre kaza anında 50 dolayında kişi otobüste vardı.

Kowas, otobüsün beton bariyere çarparak ırmağa düştüğünü ifade ederken, “Bir çok kurban halen otobüste bloke olmuş durumda” dedi. Kazaya başka herhangi bir aracın dahil olmadığı bilgisi verildi.

Endonezya’da özellikle eski araçlar, kötü alt yapılar ve sürücülerin beceriksizliği nedeniyle sıklıkla ölümcül kazalar yaşanıyor.

Eylül ayında Java adasının batısındaki Sukabumi bölgesinde başka bir otobüsün ırmağa düşmesi sonucu en az 21 kişi ölmüştü. Aynı bölgede daha önceki aylarda 12 kişi, otobüsün kontrolü ele geçirmeye çalışan bir yolcuğunun neden olduğu trafik kazasında hayatını kaybetmişti.