Evanjelist dergi: Trump’ı görevden alın!

Amerikalı evanjelistlerin temel dergilerinden biri olan Christianity Today, ABD Başkanı Donald Trump’ın “ahlaken kaybolduğunu” belirterek, görevden alınması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump’ın beyaz Hristiyan evanjelistler arasında güçlü bir desteğe sahip olduğu düşünüldüğünde, “Christianity Today” dergisinin çağrısı önemli görülüyor.

Trump’ın “ahlaken kaybolduğunu” belirten dergi Christianity Today, 45’inci sayısında ABD Başkanı’nın görevden alınmasını istedi. Dergi editör yazısında, genellikle siyaset dışında durduklarına da dikkat çekti.

Dergi, “Ama bazen siyasi işlere ilişkin görüşlerimizi açık söylemiz gerektiğini hissediyoruz” dedi.

Dergi, ABD Başkanı Trump’ın yabancı bir yöneticiyi muhaliflerinden birini (Joe Biden) itibardan düşürmeye zorlamak için siyasi gücünü kullandığını belirtti.

Yazıda, “Bu sadece Anayasa’ya aykırı değil, daha da ağırı derin bir ahlaksızlıktır” tepkisi yer aldı.

Trump’ın beyaz evanjelist Hristiyanlar arasında sağlam bir desteği var. Ancak Fox News’in Ekim ayında yayınladığı bir ankete göre, 2016’da seçilmesi sırasında yüzde 81 olan bu destek, bugün yüzde 70’e geriledi.

Trump’ın kendisinin de işlerinde ve kadınlarla ilişkilerinde ahlaksız eylemlerini kabul ettiğini ve bundan gurur duyduğunu ifade eden dergi, “Sadece Twitter üzerindeki bir dizi alışıldık dezenformasyonları, yalanları ve iftiraları, ahlaken kaybolmuş ve şaşkın bir insanın neredeyse kusursuz örneğidir” dedi.