Fransa'da yeni iş yasasına karşı eylemler büyüyor

Fransa'da ülke genelinde yeni iş yasasına karşı eylemler büyüyor.

Fransa'da 'Çalışma Bakanı El Khomri Yasası' olarak adlandırılan yasaya gençler, sendikalar ve emekçilerden tepkiler gün geçtikçe artıyor. 
Başkent Paris'te ise République Meydanı bu yasaya karşı muhalif haraketin sembolü haline geldi. Meydanda her akşam saat 18.00'de binlerce kişi, "Nuit debout", "Gece ayakta" sloganı ile bir araya gelerek, François Hollande liderliğindeki hükümete geri adım artırmaya çalışıyor.

YASA 3 MAYISTA SENATOYA SUNULACAK

Zaman zaman polisin müdahale ettiği direnişin, gün geçtikçe daha yoğun katılım ile devam etmesi hükümette endişe yaratıyor. Meydanda forumlar oluşturularak paneller düzenleniyor. Yine burada, gençler ve sendikalar tarafından, 28 Nisan'da ülke genelinde yapılacak genel grev ile 1 Mayıs'a güçlü ve örgütlü katılım sağlanması için çalışmalar yürütüyor.
Söz konusu yasa 3 Mayıs'ta Senatoya sunulacak. République Meydanı'ndaki direnişin ise bu tarihe kadar engellemelere rağmen devam edeceği bildiriliyor. 

KÜRTLER DE DESTEK VERİYOR

Eyleme Kürdistanlılar da destek veriyor. Ciwanên Azad Paris üyeleri, stant açarak, hem direnişe destek vermek hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan tecridi ve Kuzey Kurdistan'da AKP/Saray'ın katliamlarını teşhir etmek için bildiriler dağıtıyor. Fransa halkının yoğun ilgi gösterdiği standın direniş boyunca açık olacağını belirten Ciwanên Azad Paris Temsilcisi, Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlılara direnişe destek olma çağrısında bulundu.
 

...