Gazze’de ölü sayısı 25 bin 700’e yükseldi

Hamas Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki savaşta 7 Ekim’den bu yana 25 bin 700 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Gazze Şeridi’nin denetimini elinde bulundan Hamas’a bağlı Sağlık Bakanlığı, savaşın 110’unun gününde açıkladığı yeni bilançoda 25 bin 700 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Bakanlık son 24 saat içerisinde 210 Filistinlinin öldürüldüğünü 386’sının da yaralandığını belirtti.

Açıklamaya göre 7 Ekim’den bu yana 63bin 740 kişi de yaralandı.

En şiddetli çatışmalar Han Yunus’ta yaşanıyor. İsrail ordusu yerleşim bölgesinin güneyindeki bu kasabayı "kuşattığını" ve askerlerinin operasyonlarını hızlandırdığını açıkladı.

Han Yunus, 7 Ekim saldırılarının beyni olmakla suçlanan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın doğum yeri olarak biliniyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) adlı sivil toplum kuruluşu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki son iki hastaneden birinde bulunan insanların "güvenliğinden büyük endişe duyduğunu" açıkladı.

MSF X'te yayınladığı açıklamada, Nasır hastanesi yakınlarındaki ağır bombardıman ve çatışmalar nedeniyle insanların acil bakıma erişemeyeceğini belirtti.

MSF, binaya giden ve binadan çıkan yolların "ya erişilemez ya da çok tehlikeli" olması nedeniyle 850 hastasını tahliye edemediğini ifade etti.

İsrail ordusu, şehir ve çevresindeki bombardımanlarını yoğunlaştırırken hastanenin bulunduğu bölge için tahliye emri yayınladı.