Halep’te çatışma

Baas rejim güçleri ve çete grupları arasında Halep ve kırsalında çatışmalar devam ediyor. Rejime ve Ruslara ait savaş uçaklar da çetelerin konuşlandığı bölgeleri bombalıyor. Çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Halep’in Diwar El-Şîhan bölgesi ile Lêremûn kavşağı çevresinde rejim güçleri ve çete grupları arasında çatışmalar sürüyor. Bölgede yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da ölü ve yararlıların olduğu öğrenildi.

Öte yandan çeteler rejim güçlerinin kontrolünde bulunan Furqan mahallesine topçu saldırılar düzenledi. Bu topçu saldırılarda bir kadın yaşamını yitirdi ve bir çok kişi de yaralandı.

ÇOK SAYIDA SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Çetelerin Nîl, El-Edemiye, El-Hemdaniye, Bustan El-Zehra, Cemiyet El-Zehra ve Eşrefiyê mahallelerini de bombaladığı bildirilirken, bombardımanda birçok sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Rus savaş uçaklarının Halep kuzeyinde Kefer Hemra kasabasında bulunan İngiliz mezarlığı bölgesini bombaladığı bildirildi.

Rejim uçakları ise Halep kırsalında yer alan El-Îs ve Babîs  kasabası ile Bab bölgesi, Halep’in kuzeyindeki Muxeyem Henderat, Kefer Naya ve Halep’in batısındaki Xan El-Esel alanlarını bombaladı. Bombardıman sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler alınamadı.