Irak Cumhurbaşkanı'ndan MİT Başkanı'na: Egemenliğimize saygı duyulmalı

Irak’a ziyarette bulunan MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı kabul eden Irak Cumhurbaşkanı, Türk devletinin saldırılarının ilişkileri olumsuz etkileyeceğini söyledi ve "Türkiye, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Bağdat’ta Türk MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlık Ofisi’nden görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Irak Cumhurbaşkanının, Türk devletinin suya koyduğu engeller nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çektiği ve Irak’ın artan nüfusu nedeniyle daha fazla suya ihtiyaç duyduğunu belirttiği bildirildi.

Latif Reşid’in ayrıca, Irak’ın komşu ülkelerin birbirlerinin egemenliklerine saygı duyması ve birbirini anlaması için çalıştığını söylediği.

Cumhurbaşkanı'nın Irak’ın komşu ülkelerin Irak topraklarındaki tek taraflı saldırılarını reddettiğini ve saldırıların Irak’ın güvenliği ile istikrarının bozulmasına neden olduğunu belirttiği aktarıldı.

Irak Cumhurbaşkanının, MİT Başkanına Türkiye’nin, Süleymaniye ve Kurdistan Bölgesi’nin diğer kentlerine yönelik ihlallerinin iki ülke arasındaki ilişkilere olumsuz etki yaptığını söylediği ve komşu ülkelerin Irak’ın egemenliğine ve halkın güvenliğine saygı duyması gerektiğini vurguladığı bildirildi.