Irak parlamentosu yarın toplanıyor

Irak Parlamentosu Başkanı Selim Ciburi'nin basın sözcüsü Ahmet Mahcup, yazılı bir açıklama yayınlayarak Irak parlamentosunun yarın Selim Ciburi'nin başkanlığında toplanacağını duyurdu.

Irak parlamento başkanı Selim Ciburi'inin basın sözcüsü Ahmet Mahcup, Irak Parlamentosu'nun yarın Selim Ciburi'nin başkanlığında toplanacağını ve toplantıda tüm tarafların hazır bulunacağını açıkladı.

Sözcü Mahcup, Ciburi'nin yarınki oturuma ilişkin şunları belirtti: “Parlamento Başkanı Selim Ciburi, herhangi bir tarafın kazanmasından çok halkın kazanmasından, halkın çıkarlarını gözetmekten ve halkın başarmasından yanadır.”

Ahmet Mahcup, 14 Nisan'dan bu yana Irak Parlamentosu'nda eylem halinde olan parlamenterlere ilişkin ise, “parlamenterlerin taleplerini parlamento yasaları çerçevesinde ifade etmeye hakkı vardır” ifadesini kullandı.

Irak Parlamento Başkanı Selim Ciburi dün Irak Parlamentosu'nda 14 Nisan'dan bu yana eylem düzenleyen parlamenterlerle bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantının olumlu geçtiği açıklanmıştı.