İsrail açıklarında bin 600 yıllık batık ticaret gemisi bulundu

İsrail’in Akdeniz kıyılarındaki antik Roma kenti Caesarea yakınlarında bin 600 yıl önce batan bir ticaret gemisinin izlerine rastlandı.

İsrail’in Akdeniz kıyılarındaki antik Roma kenti Caesarea yakınlarında bin 600 yıl önce batan bir ticaret gemisinin izlerine rastlandı. Dalgıçlar tarafından bulunan kalıntılar içinde antik döneme binlerce ait altın para ile birçok heykel ve tarım aletinin olduğu bildirildi.

İsrail Antik Dönem Araştırma Ajansı tarafından verilen bilgilere göre, milattan sonra 400 civarında yüklendikten sonra batan geminin bölgede dalış yapan sporcular tarafından bulunduğu belirtildi. Bulunan antik eserler arasında Roma Güneş Tanrısı Sol ve Ay Tanrısı Luna’yı tasvir eden bronz heykeller, demir çapa ve birçok tahtadan tarım aleti yer alıyor.

Bronz tabletlerin de bulunduğu arama sırasında deniz ve karada yaşayan hayvanların tasvirlerinin olduğu da kaydedildi. Bulunan antik eserlerin söz konusu ticaret gemisinin batmasından çok çok öncesine ait oldukları da tahmin ediliyor.

Caesarea (Kayserya) antik kentine yakın liman bölgelerinde geçtiğimiz yıl da 2 bini aşkın altın paranın olduğu bir hazine bulunmuştu.

Denizaltı arkeolojik araştırmalardan sorumlu birimden Yakob Şarvit, Akdeniz’de bulunan hazinenin tarihi önemde ve olağanüstü güzellikte olduğunun altını çizdi.