İsveç Parlamentosu’nda Dışişleri Bakanına PKK tepkisi

Sol Parti Milletvekili Jenny Bengtsson, parlamentoda Dışişleri Bakanına, “Türkiye’nin kendini terörizme karşı savunma hakkı vardır” açıklamasına tepki gösterdi.

Bengtsson, İsveç dış politikasının ele alındığı parlamentonun oturumunda AKP’nin Kürtlere yönelik soykırım operasyonlarını gündeme getirdi ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde 7600 teröristin öldürüldüğünü açıkladığını hatırlattıktan sonra, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’e öldürüldüğü söylenenler arasındaki sivilleri sordu.

Okul bitiminden sonra 7 yaşındaki oğlunu eve götürürken telefonuna baktığında bir resim gördüğünü söyleyen Bengtsson, “Kürt olmasına karşın benim oğlumla yaşıttı. Ölmüştü. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 bin 600 Kürdü, affedersiniz teröristi öldürdüklerini hoşnutlukla söyledi. Örnek olarak resimdeki ateş edilerek öldürülen çocuk gösterilebilir” dedi.

Bengtsson, PKK’nın nasıl bir örgüt olduğundan bağımsız olarak Erdoğan’ın yaptıklarını görmek gerektiğini söyledikten sonra, “Sorun sadece terörizmi ortadan kaldırmak değil. Kürdistan’ın Türkiye’de bulunan bölümü milliyetçi karekterde saldırılar altında ve suçsuz Kürt kadınları, erkek ve çocuklar ölüyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN TERÖRİSTLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VARMIŞ!

İsveç’te yaşayan 100 bin civarında Kürdün İsveç’in olanlara neden daha sert bir tutum takınmadığını bilmek istediklerini söyleyen Bentgsson, “Onlara bir yanıt verebilecek misin?”sorusunu sordu.

Kalıplaşmış cümlelerini tekrarlayan Wallström, Kürtlere yönelik saldırıları kınadıklarını, bunu Avrupa Birliği aracılığıyla ve Türk yöneticilerle yaptıkları ikili görüşmelerde gündeme getirdiklerini tekrarladı. Türkiye’nin terörizme karşı kendisini savunma hakkı olduğunu iddia eden Wallström, “Ama bu sivillerin zarar göreceği şekilde yapılamaz. Daha açık olarak belirtemeyiz” dedi.