Kabil’deki saldırıda bilanço ağırlaştı: 31 ölü, 54 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de seçim kayıt merkezine düzenlenen intihar saldırısında en az 31 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Vahid Majruh, seçim kayıt merkezine saldırıda 54 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Alanda toplanan öfkeli bir kalabalık “hükümete ölüm”, “talibana ölüm” sloganları attı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Saldırının gerçekleştiği mahallede çoğunlukla Şiiler yaşıyor. Bu topluluk, 2016’dan bu yana sık sık DAİŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalıyor.

Kabil’de seçim listelerinin hazırlandığı bir merkeze ilk kez saldırı düzenleniyor. Seçimler 20 Ekim’de yapılacak. 14 Nisan’dan bu yana kayıtlar yapılıyor. Saldırılardan dolayı seçim güvenliği de tehlikede bulunuyor.

Salı günü Seçim Komisyonu’nun üç görevlisi ile iki polis ülkenin merkezindeki Hor vilayetinde alıkonulmuş, 48 saat sonra serbest bırakılmışlardı. Yerel yetkililer bu alıkoyma eyleminden Talibanları sorumlu tutmuştu.

2010 yılından bu yana ilk kez genel seçimlere gidiliyor. 2014’te de Başkanlık seçimleri yapılmıştı. Çoğu Afgan, yolsuz ve tembel olarak tepki gösterdikleri 249 sandalyeli parlamentodan kurtulmak istiyor. Bu parlamentonun görev süresi üç yıldır dolmuş durumda.