Lozan’da Suriye için düzenlenen toplantı sona erdi

ABD ve Rusya öncülüğünde Suriye’de yeniden ateşkesin sağlanması amacıyla Lozan’da gerçekleştirilen yapılan toplantı sona erdi.

Özellikle Halep’e insani yardımların ulaştırılması ve yeniden ateşkesin sağlanması amacıyla ABD ve Rusya öncülüğünde İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen toplantı sona erdi.

Lozan’da bulunan Beau-Rivage Place Oteli’nde düzenlen toplantıya Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry’i, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Cavuşoğlu’nun yanı sıra İran, Irak, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır Dışişleri bakanları katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Suriye’de yeniden ateşkesin sağlanması ve özellikle Halep’e insani yardımların götürülmesi durumlarının üzerinde duruldu.

Gün boyu yapılan tartışmalarda Suriye’de yeniden bir ateşkesin sağlanması ve Halep çevresinin İslami terör örgütlerden nasıl arındırılması gerektiği tartışmalarının yürütüldüğü ve toplantı süresince hiçbir sonuca varılmadığı kulislerden gelen bilgiler arasında.

Beau-Rivage Place Otel’de yapılan toplantı öncesinde ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov  saat 15.00’de özel olarak bir araya gelmişti.