Polis Bağdat’ta eylemci sayısını sınırlandırmaya çalışıyor

Iraklı Şii lider Muqteda Es Sadr’ın çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişinin Bağdat’ın Tahrir Meydanı ve Yeşil Bölge kapılarında yaptığı kitlesel gösterileri polis sınırlandırmaya çalışıyor.

Iraklı Şii lider Muqteda Es Sadr’ın çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişinin Bağdat’ın Tahrir Meydanı ve Yeşil Bölge kapılarında yaptığı kitlesel gösterileri polis sınırlandırmaya çalışıyor. Eski adı Sahat Beyrut olan Tahrir Meydanında, göstericiler çadır açarak geceli gündüzlü eyleme başladı.

Irak genelinde yaşanan yolsuzluklar ile mücadele ve reform talebi ile yeni bakanlar kurulunun oluşturulması için sivil itaatsizliği çağrısı yapan Sadr Hareketi Lideri Muqteda Es Sadr’ın taraftarı binlerce kişi Tahrir meydanında sürekli eylem halindeler. Bağdat’ta Hükümet binalarının, Yabancı temsilcilikler ve kritik önemdeki kurumların bulunduğu Yeşil Bölgenin kapılarında da kitlesel gösteriler yapılıyor. Eylemci sayısının beklenin ötesine geçmesi ardından Bağdat Polisi Yeşil Bölgenin ana girişini sivil geçişlere kapattı.

BAĞDAT EMNİYETİ: GÖSTERİCİLERİN CAN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYUZ

Irak polisi kamuoyuna yaptığı açıklamada, hem Yeşil Bölgenin hem de eylem yapan Iraklıların can güvenliklerinden sorumlu olduklarını belirterek; “olumsuz bir durumun yaşanmaması için Parlamentonun ana girişini ve Yeşil Bölgenin girişlerini kapattık. Tahrir Meydanında bulunan eylemcilerin ve bölgenin güvenliği için bu kararı aldık” dedi.

Yasama kapısı olarak da bilinen giriş kapısını gelede yöneticiler ve gazeteciler kullanıyor. Tahrir başta olmak üzere Bağdat’ın bir çok bölgesinde ve Şari Sadr bölgesinde marşlar çalınıyor.