Rio’daki sel felaketinde 12 kişi hayatını kaybetti

Brezilya'nın Rio de Janeiro bölgesinde hafta sonu meydana gelen sel felaketinde 12 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan insanlara yardım etmek için kurtarma operasyonları devam ediyor.

Rio valisi düzenlediği basın toplantısında, "şu ana kadar ölen on iki kişinin aileleriyle dayanışma içinde olduğunu" ifade etti.

Vali, X üzerinde yaptığı açıklamada önceliğin "mağdurlara yardım etmek" olduğunu belirtti.

Seller ve toprak kaymaları Rio bölgesinin kuzeyindeki dezavantajlı mahalleleri ve toplulukları vurdu.

Pazartesi günü Duque de Caxias belediyesinde çok sayıda kişi her şeyini kaybetti. Mağdurlar sallar, botlar ve sörf tahtaları gibi mümkün olan tüm araçlara başvurarak sular altında kalan bölgeleri geçmeye ve evlerinde geride kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştı.  Bazı sektörlerde su seviyesi 1,50 metreye kadar yükseldi.

Yağış, suyun araçların kaportalarına kadar ulaştığı bazı yollarda trafiğin büyük ölçüde aksamasına neden oldu. Bazı otobüs güzergahları ve bazı metro istasyonları kapatılmak zorunda kaldı.

Pazartesi günü, genel bir iyileşmeye rağmen ulaşım sorunları devam etti. Bölgede şiddetli yağmur dönemleri olağandışı değil, ancak nadiren bu kadar ölümcü sonuçlar doğuruyor. Rio şehri de yıl sonunda benzeri görülmemiş sıcak hava dalgalarından fazlasıyla etkilenmişti.