Rusya iki füze korvetini Suriye’ye gönderdi

Sahip olduğu tek uçak gemisi Amiral Kouznetsov’u Suriye kıyılarındaki birliklerine katmak üzere yola çıkaran Rusya, iki adet füze korvetini de bölgeye göndereceğini duyurdu.

RIA ajansının duyurduğu habere göre, füze atışları için kullanılan Serpukhov ve Zelioni Dol adlı iki korvet Sebastopol kentindeki deniz üssünden yola çıkarıldı.

Rusya’nın Akdeniz’deki birliklerini güçlendirmek amacı taşıyan korvetlerin dün yapılan ve Suriye’ye S-300 füze savunma sistemlerinin gönderileceği açıklamasından sonra yola çıkmaları dikkat çekti. S-300 füze savunma sistemlerinin Suriye’nin Tartus kentinde yerleştirilmesi planlanıyor.

Rusya, geçtiğimiz yıl kasıma yında Himeymim’deki hava üssüne S-400 savunma sistemlerini yerleştirmişken, S-300’lerin de katılmasıyla iki ayrı bölgede hava savunma sistemini oturtmuş olacak.

Rusya’dan yapılan bu hamleler aynı zamanda Halep’teki kuşatma nedeniyle ABD ile yapılan Suriye’deki ateşkese ilişkin müzakerelerin durdurulması kararının sonrasına denk geldi. ABD ve batılı ülkeler Rusya’nın Halep’te sivilleri hedef aldığını iddia ederken, Rusya ise sadece ‘cihatçı grupları’ vurduğunu savunuyor.