Rusya Savunma Bakanı Suriye’deki birlikleri denetledi

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakan Sergey Şoygu’nun askeri birlikleri denetlemek üzere Suriye’ye gittiği duyuruldu.

Bakanın ülkedeki hava birliklerinin kumanda merkezinin yanı sıra S-400 savunma füzelerinin bulunduğu üssü ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, ziyaretin Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Şoygu’nun Suriye’deki Rus askeri birliklerinden son duruma ilişkin bilgi aldığı kaydedilirken, Interfax ajansı ise Lazkiye’deki Hamaymim askeri üssüne gittiği bilgisini paylaştı.

Sergey Şoygu‘nun ziyareti sırasında rejim lideri Beşar Esad ile de görüştüğü bilgisi verilen Bakanlık açıklamasında, iki ülke arasındaki askeri işbirliği ve terörizmle mücadele gibi konuların ele alındığına yer verildi. Açıklamada, görüşülen konuların tam içeriği ve sonuçlarına ilişkin herhangi bir detay ise verilmedi.

Rusya, geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yana Suriye’deki askeri birlikleriyle savaşa dahil olmuştu. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkeleri daha çok DAİŞ çetelerine odaklanırken, Rusya ise DAİŞ’in yanı sıra birçoğu El Nusra ile bağlantılı diğer çetelere karşı bombardımanlarını sürdürüyor