Sirte’de DAİŞ’e operasyon : 14 asker yaşamını yitirdi

Libya’da halen kısmen DAİŞ çetelerinin varlığını sürdürdüğü Sirte kentinde çıkan çatışmalarda en az 14 asker ve hükümet yanlısı militan yaşamını yitirirken, çok sayıda çetenin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Sirte kentinde Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı güçlerin DAİŞ çetelerini kuşattığı ‘3 nolu’ ilçedeki  yaklaşık 1 kilometrekarelik alana yönelik geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı.

Sirte kentinde hükümet tarafından kurulan sahra hastanesinin yetkilisi Abdullatif Abdul Ali, dünkü çatışmalarda geç saatlere kadar 14 hükümet yanlısı militanın yaşamını yitirdiğini söyledi. Ali, 30’a yakın asker veya militanın de yaralandığını belirtti.

Çatışmalar esnasında yaşamını yitiren militanların büyük kısmının çetelerin keskin nişancı saldırılarına hedef olduğu bildirildi. Çatışmalarda öldürülen DAİŞ çetelerinin sayısına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Sirte’nin kurtarılması amacıyla Mayıs ayında başlatılan büyük operasyonda çetelerin elindeki alanlar kurtarılırken, deniz kıyısındaki ‘3 nolu ilçede’ dar bir alana sıkıştırıldıkları belirtiliyor. Operasyonda şimdiye kadar 550 kadar ordu mensubuyla hükümet yanlısı militan yaşamını yitirdi.