Trump’a yasadışı bağış yapıldığına dair yeni kanıtlar 

Hakkındaki görevden azil süreci devam eden ABD Başkanı Donald Trump’ın önümüzdeki seçim kampanyasına ülke dışından usulsüzce bağış yapıldığına dair kanıtların mahkemeye sunulduğu duyuruldu. 

2016’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığına seçilen Donald Trump hakkındaki en önemli suçlamalardan biri olarak seçimlere Rusya’nın farklı yöntemlerle müdahil olduğuydu. Ayrıca Trump’ın yakın çevresinden birçok ismin ülke dışında yasalara aykırı ilişkiler içerisinde olduğu iddia ediliyordu. 

Donald Trump’ın özel avukatı Rudy Giuliani’nin birlikte çalıştığı Lev Parnas’ın Ukraynalı bir iş insanından 1 milyon dolar aldığına dair kanıtların New York savcılarından Rebekah Donaleski tarafından mahkemeye sunulduğu öğrenildi. Söz konusu iş insanının Viyana’da yaşayan Dimitro Fintash olduğu ve paranın Fintash’ın İsviçreli avukatı Ralph Oswald Isenegger tarafından Lev Parnas’ın eşi Svetlana Parnas’ın hesabına aktarıldığı kaydedildi. 

Gönderilen paranın borç veya benzeri bir ödemeye dair olmadığının altını çizen Savcı Donaleski, paranın ne amaçla gönderildiğine dair bilginin havalede yer almadığına dikkat çekti. 

Savcı Donaleski, geçtiğimiz hafta da Parnas’a Eylül ayında bir Rus banka hesabından 1 milyon dolar aktarıldığını duyurmuştu. 

UKRAYNA SKANDALINDA DA ADLARI GEÇİYOR 

Donald Trump’ın özel avukatlığını yapan Rudy Giuliani ile birlikte çalışan Ukrayna vatandaşı Lev Parnas ile Belarus vatandaşı Igor Fruman, ekim ayında tutuklanmışlardı. Her iki avukatın da çıkar elde etmek amacıyla Cumhuriyetçilerin seçim kampanyasına yasadışı yollarla bağış aktardıkları iddia ediliyordu. Parnas, daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. 

Parnas’ın soruşturma ekibince dikkat çekmesine yol açan bir diğer şeyin ise, eşinin hesabına bir milyon dolar aktarılmasına rağmen tüm mal varlığını 450 bin dolar olarak göstermesinin olduğu öğrenildi. 

Parnas ve Igor Fruman’ın ayrıca Donald Trump’ın Demokrat Partili en güçlü potansiyel rakibi olan eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’i Ukrayna’da bulunan oğlu Hunter Biden üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalıştıkları iddia ediliyor. Trump’ın bu amaçla Ukrayna Cumhurbaşkanı Dimitri Zelenski’ye teklif götürdüğü ve askeri yardımları bu şarta bağladığına dair kanıtlar, Temsilciler Meclisi’ndeki azil soruşturmasının gerekçesini oluşturuyor.