Trump golf oynamak için 118 milyon dolar harcamış!

ABD Başkanı Donald Trump, golf oynamak için 118 milyon dolar harcamakla suçlandı.

Donald Trump’ın golf “tutkusu” biliniyor. Trump, dünya genelinde 19 parkura sahip. Bunlardan bazıları çok prestijli golf sahaları olarak tanınıyor.

Ancak bu “hobi”nin astronomik bir maliyeti var. Huffington Post gazetesine göre, ABD Başkanı Trump bu göreve geldiğinden bu yana sadece golf oynamak için 118,3 milyon dolar harcadı. Önceki başkan Barack Obama, sekiz yıllık iki dönem başkanlığı sırasında golf için aynı düzeyde harcamada bulunmuştu.

118,3 milyon dolar, ABD başkanlarının 296 yıllık ücretine denk geliyor. ABD başkanları yılda 400 bin dolar alıyor.

Beyaz Saray’ın yaptığı bu harcamadan en az milyonlarca doların doğrudan Trump’ın şirketinin kasasına gittiği belirtiliyor. Gol oynamak için gittiği ve kaldığı yerlerde, ona eşlik eden gizli servi ajanları, Beyaz Saray ekibi ve memurların masrafları bu çerçevede ele alınıyor.

Gazete, Trump’ın şirketine ödenen net miktarı tespit edemediklerini belirtirken, Beyaz Saray’ın Trump’a kaç kişinin eşlik ettiği konusunda bilgi vermeyi reddettiği kaydetti.

Bu golf bütçesinin bu kadar yüksek olmasının bir nedeninin Trump’ı kendi golf sahalarında oynamaktaki ısrarı olduğu ifade ediliyor. Gazeteye göre, Bedminster’daki sahaya her gidildiğinde kamu harcamalarından 1,1 milyon dolar, Mar-a Lago’da ise 3,4 milyon dolar gidiyor.