Verdi sendikasının grevi: Yarın on binlerce kişi uçamayacak

Almanya’nın önde gelen çalışan sendikalarından Verdi’nin grev çağrısı nedeniyle yüzlerce uçak seferinin iptal edildiği duyuruldu.

Almanya’nın önde gelen çalışan sendikalarından Verdi’nin grev çağrısı nedeniyle yüzlerce uçak seferinin iptal edildiği duyuruldu. Lufthansa, yarınki grev nedeniyle Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Köln/Bonn, Dortmund ve Hannover başta olmak üzere on binlerce yolcunun grevden etkileneceği uyarısında bulundu.

Kamuya ait Lufthansa şirketinde görev yapan çalışanları da temsil eden Verdi sendikası, toplu sözleşmelerde sonuç alınamaması üzerine yarın uyarı grevine gidiyor. Grevlerden özellikle uçak seferlerinin olumsuz etkileneceği duyuruldu.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada ise, yarın Münih’teki tüm kıtalar arası uçuşların iptal edildiği belirtilirken, Avrupa ve Almanya içi seferlerin de grevden etkileneceği kaydedildi. Açıklamada, Frankfurt’taki uluslararası seferlerin büyük oranda yapılacağı, ancak Almanya içi seferlerin büyük kısmının iptal edildiği de dile getirildi.

Grevler nedeniyle ülkedeki diğer havaalanlardaki uçuşların önemli bir kısmı da iptal edilecek.

Verdi sendikası, 2,1 milyonu aşkın kamu çalışanı için yüzde 6 zam, mesleki eğitim gören çalışanlara ise aylık 100 euro ek zam talep ediyordu. Sendika, geçtiğimiz haftalarda yapılan ve önümüzdeki 2 yıla yayılacak şekilde yüzde 3 zam öngören öneriyi reddetmişti.

Toplu sözleşmelerin Perşembe ve Cuma günü devam etmesi planlanıyor.