Yagi tayfunu Vietnam’da ağır yıkıntı yarattı: 9 ölü

Süper tayfun Yagi, Çin ve Filipinler'in çeşitli bölgelerini harap ederek en az 24 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra Vietnam'da ağır bir yıkıma yol açtı, en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Devlet medyasına göre, cumartesi gecesi Vietnam'ın kuzeyindeki dağlık Hoa Binh eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında dört kişi hayatını kaybetti.

VNExpress'in yerel yetkililere dayandırdığı haberine göre heyelan, tayfunun neden olduğu birkaç saatlik şiddetli yağmurun ardından bir yamacın çökerek bir evi yutmasıyla meydana geldi. Evin 51 yaşındaki sahibi kaçmayı başardı, ancak eşi, kızı ve iki torunu gömüldü ve cesetleri kısa bir süre sonra bulundu.

Yagi Tayfunu cumartesi günü saatte 149 kilometreyi aşan rüzgârlarla Vietnam'ın kuzeyinde karaya ulaştı. Afet yönetimi yetkililerine göre çatıların uçması sonucu dört kişi hayatını kaybetti. Hai Duong eyaletinde önceki gün şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağacın devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Toplamda 9 kişinin öldüğü bildirildi. 

Liman kenti Haiphong'un bazı bölgeleri pazar günü yarım metre su altında kaldı ve elektrik hatları ve direkleri hasar gördüğü için elektrikler kesildi.

Şehre yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ha Long Körfezi'nde balıkçılar pazar sabahı tayfunun yol açtığı hasarla sarsıldı. Yerel sakinlere göre bölgede, Tuan Chau adasında en az 23 tekne ağır hasar gördü ya da battı.