Yemen’de çatışmalar: En az 33 ölü

Yemen’de 15 aydır süren iç savaşın bitirilmesi için müzakerelerde henüz sonuç alınamazken, dünkü çatışmalarda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Devlet Başkanı Mansur El Hadi’ye bağlı ordu birlikleriyle Husi milisleri arasındaki çatışmalarda en az 33 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Askeri kaynakların verdiği bilgilere göre, El Cafv ilinde Husi milisleirnin saldırına ordu birliklerince karşılık verilirken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de müdahale etti.

El Cafv’daki çatışmalarda 13 Husi milisinin yanı sıra 8 ordu mensubunun hayatını kaybettiği belirtilirken, güneydeki Bayhan kentinde ise 3 Husi milisi öldürüldü.

Güneybatıdaki Taiz kentindeki çatışmalarda ise 6 Husi milisiyle 3 ordu mensubu hayatını kaybetti.

Mansur El Hadi’ye bağlı ordu birlikleriyle Şii Husi milisleri arasındaki çatışmalar geçtiğimiz yıl Mart ayında başlamış ve Suudiler öncülüğündeki Arap koalisyonu da çatışmalara müdahil olmuştu. 7 bine yakının kişinin hayatını kaybettiği iç savaşın sona erdirilmesi için 11 Nisan’dan bu yana geçerli ateşkes yürürlükte olsa da taraflarca bu ateşkese uyulmuyor.

Çatışmaları bitirmeye yönelik müzakereler ise halen Kuveyt’te devam ediyor.