Yemen’de Husilere ait sekiz nokta bombalandı

ABD ve İngiliz güçleri, pazartesi akşamı yaptıkları açıklamada Yemen’de Husilere ait yedi hedefi vurduklarını duyurdu.

Yapılan ortak yazılı açıklamada "Bugünkü saldırılarda özellikle Husilere ait bir yeraltı depolama alanı ile Husilere ait füze ve hava gözetleme mevzileri hedef alındı" denildi.

Husilere bağlı bir haber ajansı da bombardımanların olduğunu bildirmişti.

Ortak açıklama Washington ve Londra'nın yanı sıra operasyonu "destekleyen" Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda tarafından da imzalandı.

Açıklamaya göre ocak ayının başından bu yana ikinci ortak operasyonlarını gerçekleştiren Amerikan ve İngiliz orduları, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki deniz trafiğine yönelik devam eden Husi saldırılarına karşılık olarak "orantılı ve gerekli saldırıların yeni bir salvosunu gerçekleştirdiler".

Açıklamada saldırıların "Husilerin dünya ticaretini ve masum denizcilerin hayatlarını tehlikeye atmak için kullandıkları cephaneliği bozmak ve etkisiz hale getirmek" amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail ile çatışmasında Filistinli Hamas'ı destekleyen İran'a yakın bir hareket olan Husiler, pazartesi günü Yemen açıklarında bir ABD askeri gemisine düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Husiler, kasım ayının ortalarından bu yana, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını iddia ederek İsrail'le bağlantılı olduğuna inandıkları gemilere karşı çok sayıda füze ve insansız hava aracı ile saldırıda bulundu.