10 NİSAN GÜNDEM

10 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, Belçika ve Lüksembourg’da PKK lehine alınan kararlara dikkat çekerek, “Artık Kürt hareketi, PKK, Avrupa’daki Kürt kurumları, siyasetçileri açısından hukuki anlamda, yeni bir sürecin başladığını söyleyebiliriz” dedi.

-Strasbourg’da Avrupa Konseyi (AK) önünde tecride karşı başlatılan kitlesel oturma eylemine katılanlar, "Açlık grevlerine bir çare, bir ses istiyoruz" dedi.

-Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için çocukları açlık grevinde olan Türk ve Kürt anneleri, tecridin bir önce kaldırılmasını istedi.

-1 Mart’tan bu yana oğlu açlık grevinde olan Ayşe Bahadır, Adalet Bakanlığı’na cezaevlerinden tabutların çıkmaması için çağrıda bulunarak, barış ve adalet istediklerini söyledi.

-Açlık grevi direnişinin sonuç alacağına dair umutlu olduğunu söyleyen İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, "Dünyayı direnenler değiştirir. Bu direniş de mutlaka bu coğrafyada bir değişikliğe neden olacak" dedi.

-Açlık grevi eylemlerine değinen HDP vekili Kemal Peköz, açlık grevinin hükümet ve kamuoyu tarafından görmezden gelinmesinin mevcut durumu daha da kötüye götüreceğini belirtti.

-Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping Merkel’in başbakanlığındaki Federal Alman Hükümeti’ne “Erdoğan rejimiyle askeri işbirliğinizi durdurun ve Türkiye’deki siyasi tutuklular için harekete geçin” çağrısı yaptı.

-Askeri kanunla 1987’de gerillaya alındı. Gerilla içinde büyüdü, militanlaştı, komutanlaştı, yaşarken efsane oldu. Kürt komuta sanatını icrası, savaş performansı enderdi. Adil Bilika’yı, silah arkadaşı İskan Amed, Kutsalın ve Lanetin Düellosu’nda anlattı.

-38’inci İstanbul Film Festivali’nde yer alan “Oyunbozan” ve “Melek” filmleri, toplumda kabul gören değerlerin insan psikolojisine ve hayatına bu şekilde yansımadığını farklı şekillerde ama benzer bir noktaya bakarak anlatıyor…