17 HAZİRAN GÜNDEM

17 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-AKP’li Bitlis Belediye Başkanı’nın Kürtçe tabelaları indirmeden önce Şerefname'nin yazarı Şerefhan Bitlisi (Şerefxanê Bedlîsî) ve ailesinin mezar taşlarının da tahrip edildiği ortaya çıktı.

-Ekolojist Güner Yanlıç, hükümeti ‘güvenlik’ bahanesiyle neden olduğu orman yangınlarından vazgeçmeye ve yangınların söndürülmesi konusunda önleyici tedbirleri geliştirmeye çağırdı.

-İkinci Dünya Savaşı yıllarında İsveç'in Nazi Almanya'sına ölüme gönderdiği 3 sığınmacının anısına Stockholm'un 3 semtine 3 'Tökezleme Taşı' döşendi.

-Kongreya Star Şêxmeqsûd Sözcüsü Hesan, devletlerden ve erkek egemen zihniyetten bir şey beklenmemesi gerektiğini belirterek, "Gücü kendimizden, direnişimizden alalım ve kadına güç katalım" dedi.

- CENİ, 22 Haziran’da Almanya’nın Leverkusen kentinde yapılacak 15’inci Zilan Kadın Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

-17 Haziran 1998'de şahadete ulaşan Sema Yüce'yi anan KJK üyesi Rojda Siwerek, "Sema Yüce'nin eylemi halk üzerinde büyük bir etki yarattı. Bizler de Sema yoldaşın izinde olmaya devam ediyoruz" dedi.