2 YPJ savaşçısının kimlikleri açıklandı

YPG, Baxoz'da teslim alınan DAİŞ'li bir kadının üzerindeki bombayı patlatması sonucu şehit düşen 2 YPJ savaşçısının kimliklerini açıkladı.

YPG, Baxoz'da teslim alınan bir grup çetenin kontrolden geçirilirken DAİŞ’li bir kadının üzerindeki bombayı patlatması sonucu 2 YPJ savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Dêrazor’un Baxoz köyünde başlatılan arama tarama çalışmalarında bir yandan DAİŞ çetelerinin bölgede döşediği mayın ve patlayıcı maddelerini çıkararak bölgede güvenliği sağlama çalışmaları sürdürülürken diğer yandan da kendini gizleyen DAİŞ çeteleri ve ailelerinin yerleri deşifre edilerek teslim alma çalışmaları devam etmektedir.

Bu çerçevede, 3 Nisan tarihinde güçlerimiz DAİŞ’li bir kadının da içerisinde bulunduğu bir grup çeteyi teslim almıştır. Teslim alınan çeteler kontrolden geçirilirken grupta yer alan DAİŞ’li kadın üzerinde taşıdığı bombayı patlatarak imha etmiştir. Olay esnasında kimlik kontrolü yapan Amara Rojhilat ve Güneş Botan arkadaşlarımız şehit düşmüşlerdir.

Özgürlük mücadelemizde yaşamları ve duruşlarıyla örnek olduğu kadar özgürlük davasına olan inançlarıyla da hepimiz için örnek olan Amara ve Güneş yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Başta DAIŞ olmak üzere topraklarımızda işgalci konumunda olan tek bir terörist kalmayana dek amansız bir mücadele vereceğimizin ve şehit düşen her bir yoldaşımızın intikamını yürüttüğümüz özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

2 YPJ savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Amara Rojhilat

Adı Soyadı: Bêrîvan Habeş

Ana Adı: Naciye

Baba Adı: Mislim

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / Baxoz köyü / 3 Nisan 2019

*****

Kod Adı: Güneş Botan

Adı Soyadı: Gurbet Kaplan

Ana Adı: Kevser

Baba Adı: Nazmi

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / Baxoz köyü / 3 Nisan 2019