79 yaşındaki ağır hasta Özer, 6 aydır rehin tutuluyor

Van’da 9 Mayıs tarihinde tutuklanan ağır hasta 79 yaşındaki Hadi Özer’in oğlu Medeni Özer, babasının kronik ve ağır hastalıklarına rağmen 6 aydan fazladır cezaevinde olduğunu söyledi.

Van’ın Edremit ilçesinde 80 yaşındaki Makbule Özer ile 79 yaşındaki eşi Hadi Özer, 24 Temmuz 2018 tarihinde evlerine yapılan polis baskınında çocuklarıyla birlikte gözaltına alındı. Özer çifti hakkında yürütülen soruşturma sonucunda dava açıldı. Yerel mahkemenin Özer çiftine verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası üst mahkemelerce onandı. Bu onamanın ardından gözaltına alınan Özer çifti, 9 Mayıs tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Sağlık durumu ağırlaşan Makbule Özer, infazı bir yıl ertelenerek 7 Eylül’de tahliye edildi. Makbule Özer’in eşi, ağır hasta Hadi Özer ise 6 aydır cezaevinde rehin tutuluyor.

Birçok kronik rahatsızlığı bulunan Hadi Özer; nefes darlığı, romatizma, kemik ve bel ağrısı, görme bozukluğu, vücudunun şişmesi ve sık sık idrara çıkması hastalıkları olduğu halde tahliye edilmiyor.

BABAM ÇOK ACI ÇEKİYOR

Hadi Özer’in oğlu Medeni Özer babasının yaklaşık 6 aydır rehin, haksız yere cezaevinde tutulduğunu söyledi. Babasının rehin olarak gördüklerini dile getiren Özer, bu Türkiye devletinin sistemi yıllardır Kürtlere karşı tahammülsüzlüğünün göstergesi olduğunu vurguladı.  

İnkâr, imha politikası her vicdanlı Kürtler tarafında bilindiğini ifade eden Özer, şu ifadelerde bulundu: “Bu sorun artık Türkiye için bir kangren haline gelmiş. Ülkede kim daha çok Kürt halkını inkâr ederse, zulüm ederse, eziyet ederse o Kahraman oluyor, bu durum gelenek haline gelmiş.  Bu sadece bir kişinin meselesi değil, yüzlerce suçsuz, masun insan hukuksuz bir şekilde cezaevinde rehin tutuluyor.  Bu cezaevlerinde yaşlı, hasta, genç, kadın, çocuk bulunuyor.”

 Geçen hafta babasının görüşüne gittiklerinde sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyen Özer, “Biz üzülmeyelim diye çektiği acılara rağmen, kendisini bize iyi olduğunu göstermeye çalışıyordu. Babamın gözlerine baktığımızda çok acı çektiğini görüyorduk,  çok ciddi ağrılar vardı. Gözlerinde rahatsızdı, elleri titreye başlamıştı. Havaların soğuması nedeniyle bize, ‘kemiklerim hiç ısınmıyor, çok üşüyorum. 24 saat yatağın içinde çıkmıyorum’ diyor. Baba içine kapanık bir insan.  Bizlerin üzülmemesi için çektiği acıları söylemiyordu. ‘Fazla bir şey söylemek istemiyorum, sizleri üzmek istemiyorum” diyordu. Aile olarak çok üzgünüz.  Fakat bu bir mücadele; zalim, hukuksuz bir sisteme direnmek zorundayız. Adaletin olmadığı yerde ancak zulüm olur, bir an önce tüm tutsak, rehin mahkûmlar için adalet istiyoruz. Kürt halkın düşmanlığı, Türkiye'ye her gün daha çok zarar vermeye başladı. Artık Kürt sorunu tek yok, Kürt sorunuyla beraber Türkiye halkları sorunu haline gelmiş. Biraz önce adaletin tecelli edeceği bir ortam, bir yargı olması istiyoruz.