9 NİSAN GÜNDEM

9 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, Brüksel ve Lüksemburg’da PKK lehine kararların çıkmasına yol açan siyasal atmosferi değerlendirirken, “Dünya artık gerçeği daha rahat görüyor” dedi.

-İsviçreli 3 siyasi parti, İsviçre Federal Konsey’i ve Cenevre Kanton hükümeti başta olmak üzere uluslararası topluma açlık grevleri noktasında harekete geçme çağrısı yaptı.

-HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarına mazbatalarının hala verilmemesi ve Erciş’te oyların halen sayılmaya devam edilmesi, AKP’nin oyun çevirdiğini gösteriyor.

-YJA STAR Komutanlarından Sorxwîn Zagros, tüm zorbalığına rağmen kayyum rejiminin onaylanmadığını, metropollerde de kaybettiğini işaret ettiği AKP-MHP faşizminin daha saldırganlaşabileceğini söyledi.

-20 Mart'ta Amed'de gözaltına alınan ve elektronik kelepçe cezasına çarptırılan 11 kadından biri olan HDP Sur eşbaşkanı Sevim Coşkun, devletin bu tür baskılarla kadın mücadelesinin önünü almak istediğini kaydetti.

-Ceyhan Kapalı Cezaevi'nde 102 gündür açlık grevinde olan 21 yaşındaki Şahin Tan’ın annesi Behya Tan “Biz de çocuklarımızla açlık grevindeyiz. Onlar yemiyorken biz nasıl yeriz” diye sordu.

-Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Ömer Toluk’un annesi, "Her geçen gün çocuklarımızın bedeni eriyor, hala neden sessizsiniz" diye tepki gösterdi.

-İsveç'in orta kesimlerinde yer alan Söderhamn ilçesinde Kürt halkıyla dayanışma amacıyla yeni bir örgütlenme oluşturuldu.