Çiğdem Kılıçgün Uçar: İmralı’nın kapılarını açın

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin Dîlok kongresinde yaptığı konuşmada tecride dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün çözüm için elzem olduğunu belirterek, İmralı’nın kapılarını açmaya çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Dîlok İl Örgütü, 7'nci Olağan Kongresi'ni "Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru" şiarıyla topladı. 

Aleban (Şehitkamil) ilçesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Çiğdem Kılıçgün Uçar, kongrede yaptığı konuşmada Türk devletinin Güney Kurdistan’daki işgal saldırılarına tepki göstererek, işgal, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı “Kürtler ulusal birliğini ilan etmeli” dedi. 

“AKP ve MHP İktidarının olmadığı bir Türkiye herkesin talebidir. Bugün yaşanan bütün sorunların temelinde Kürt sorunu var" diyen Çiğdem Kılıçgün Uçar, konuşmasında İmralı’daki tecride de dikkat çekti. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmalı’daki diğer tutsaklardan 41 aydır hiçbir haber alınamadığını hatırlatan Çiğdem Kılıçgün Uçar, şunları ifade etti: "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik çözümü için elzemdir. İktidarın Sayın Öcalan'a ihtiyacı var. İmralı kapılarını açın, Sayın Öcalan'ın Türkiye halkaları üzerinde etkisi var. AKP iktidarı belediyelerin sokaklara yazdığı 'Pêşî Peya' yazılarından korkuyor. Bundan korkacak ne var? Şuan Kürtlerin vazgeçilmezi olan halay ve sloganlarına saldırıyorlar. Onlar kriminalize etmeye çalışsa da 'Bijî Serok Apo' sloganı bir hakikattir. Onlar istediği kadar kriminalize etmeye çalışsın, barışın sloganı olan 'Bijî Serok Apo' sloganını atmaya devam edeceğiz" 

Bu sözler üzerine salondan "Bijî Serok Apo" sloganı yükseldi. Kongrede mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından DBP Dîlok İl Eşbaşkanlığı görevine Candan Yavuzer ve Mehmet Özkan seçildi.