'İçeride tutulan Sebahat ve Gültan değil, milyonlardır'

Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın tahliye edilememesi üzerine açıklama yapan HDP Milletvekili Beştaş, "Bugün içerde tutulan Sebahat ve Gültan değil, milyonlardır. Türkiye'deki hukuk sistemi çökmüştür" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın tahliye edilmemesi üzerine HDP ve DBP'liler Malatya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, eş başkanlarının 1 yıldır tutsak edildiğine dikkat çekerek, "AKP, partimizin yürütmüş olduğu çalışmaları her ne kadar kanunsuz ve hükümsüz tanıtmaya çalışsa da Türkiye'de toplumsal barış olana dek demokratik direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

'İÇERİDE OLSALAR DA ÖZGÜRLER!'

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, bugün verilen kararla Türkiye'deki hukuk sisteminin çöktüğünü söyledi. Beştaş, "Şu an içeride tutulmuş olanlar milyonların iradesidir. Tutuklu bulunan Türkiye halklarıdır. Ve biz bunu kesinlikle bir hukuki süreç olarak görmüyoruz. Türkiye bir uçurumdan aşağı yuvarlanıyor. İktidar OHAL'i ve KHK'leri kendi çıkarı için kullanıyor. Gültan ve Sebahat tutsak olsalar bile kararı verenlerden çok daha özgürdür" diye belirtti.

Beştaş, Hatun Tuğluk'un cenazesinde yapılan ırkçı saldırıya değinerek, "Uzun zamandır 'Kürt annesini görmesin' fıkrası duyulurdu. Şimdi ise analarımızı gömecek bir mezar dahi bulamıyoruz. Bu gidişat gidişat değildir, yol değildir" dedi.

Açıklamanın ardından kitle Malatya Adliyesi önünden ayrıldı.