Îdir’da DEM Parti İl Eşbaşkanı dahil 8 gözaltı

Türk polisleri sabah saatlerinde DEM Parti Îdir İl Örgütüne baskın düzenleyerek, İl Eşbaşkanı Mehmet Selçuk’u gözaltına aldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Îdir İl Örgütü binası, sabah saatlerinde polis saldırısına maruz kaldı. 

Baskın sırasında özel harekat polisleri, parti binasına giden tüm sokak ve caddeleri kapattı. 

Binadaki aramalar saatlerce sürdü. Eş zamanlı olarak birçok eve de baskın düzenlendi. 

Baskınlarda aralarında DEM Parti İl Eşbaşkanı Mehmet Selçuk’un da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Baskınlar, gizli tanık ihbarına dayandırıldı. 

DEM Partililer baskınları protesto etmek için il binası önünde basın açıklaması yaptı. 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Bahar Etreci, baskılar karşısında bir adım dahi geri atmayacaklarını vurgulayarak, “Yüzlerce polisle parti binamızın bulunduğu cadde abluka altına alınmıştır. Bu hukuksuzca baskılarla, 13 Ekim’de Amed’te yapılacak olan ‘Özgürlük Mitingi’nin sönük geçmesi amaçlanmaktır. Baskılarla bizi korkutamayacaksınız” dedi. 

Bahar Eren, “Her zaman olduğu gibi barış ve demokrasiyi en üst perdeden haykıracağız. Yapılan bu baskılar, gözaltı ve tutuklamalar AKP-MHP iktidarının çökertme planı dahilinde olmuştur. Bu baskılarla bizi demokrasi mücadelemizden bir adım geri adım attıramayacaksınız. Her zaman olduğu gibi demokrasi ve barışı haykırmaya devam edeceğiz” diye ekledi. 

Açıklama “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla sona erdi.