GÖRÜNTÜLÜ

İradeye Saygı Yürüyüşü’nde son kilometreler

DEM Parti yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı başlatılan İradeye Saygı Yürüyüşü, son 10 kilometreyle devam ediyor. Yürüyüşte, gaspçı zihniyete ve iktidar politikalarına karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı başlatılan İradeye Saygı Yürüyüşü 9’uncu gününde devam ediyor. 

Yürüyüşçülerin, Colemêrg merkeze varmalarına son 10 kilometre kaldı. Yürüyüşe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, DEM Parti bileşenleri, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve 500’e yakın yurttaş katıldı. 

Sabah saatlerinde Depin’deki dinlenme tesisinde bir araya gelen yürüyüşçüler, ardından Colemêrg yokuşuna doğru harekete geçti.

İKTİDARA KARŞI İTİRAZ YÜRÜYÜŞÜ

HDK İstanbul İl Eşsözcüsü Ali Bal, "Bu yürüyüş, ülkenin dört bir yanında iktidarın politikalarına karşı bir itiraz yürüyüşüdür. Aynı zamanda kayyuma karşı bir yürüyüştür. Kadın katliamlarına, doğa kırımına ve tecride karşı bir itirazdır. AKP-MHP iktidarı darbe yaparak halkın iradesini gasp ediyor. Biz asla bunu kabul etmeyeceğiz. Birleşik mücadelenin geliştirilmesi için bu yürüyüş bir umut oldu ve bu adımı gerçekleştireceğiz" dedi.

DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk ise, "Bu yürüyüşe devam eden ve ülkenin her yerinden gelenlere teşekkür ediyoruz. Bizi bu yürüyüşe mecbur eden ve gücümüzü tekrar görmemizi sağlayan kayyum rejimi ile karşı karşıyayız. Kürdistan halkının iradesiyle elde ettiği her şeyden korkuyorlar. Colemêrg; İzmir, İstanbul’dan uzak değildir. Çünkü Kurdistan’da yapılan her şey burada da yapılacaktır. Halklar olarak kayyıma karşı 'Jin, jiyan, azadî' şiarıyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Kayyum, Kürt halkının seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Tüm halkımızı bu gaspa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından yürüyüşe devam edildi. Gün içerisinde iki noktada mola verecek olan yürüyüşçüler, ardından saat 16.00’da kent merkezinde kitlesel basın açıklaması yapacak.