‘İşini geri istemek suç değildir’

İhraç Edilen Kamu Emekçileri, haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklanan KHK mağduru öğretmenler Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat’ın serbest bırakılması için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem düzenledi.

Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) zulmüyle ihraç edilen kamu emekçileri, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 14 gündür tutuklu olan öğretmenler Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat serbest bırakılması istedi. Selvi ve Nursel öğretmenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, “İşini geri istemek suç değildir. Nursel ve Selvi öğretmenler serbest bırakılsın” yazılı pankart açıldı. “İşimizi geri istiyoruz”, “İşimizi geri istemek suç değildir”, “Nursel ve Selvi öğretmenler serbest bırakılsın” sloganların atan İhraç Edilen Kamu Emekçileri adına açıklamayı Sinan Eşiyok okudu.

İKTİDAR KENDİNDEN OLMAYANLARA SAVAŞ AÇTI

Türkiye’nin her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Eşiyok, temel hukuk kurallarının çiğnendiği, özgürlüklerin ve insan haklarının gasp edildiği ve halkın tüm kesimlerine saldırıldığı fiili bir darbe döneminden geçildiğine işaret etti. Sözde kaldırılan OHAL keyfi yönetim biçiminin daha ağır koşullarda devam ettiğini belirten Eşiyok, bütün hukuk kurallarıyla birlikte demokrasiyi askıya alan iktidarın kendinden olmayanlara adeta savaş açtığını kaydetti. Cumartesi Anneleri yapılan saldırıyı anımsatan Eşiyok, AKP’nin politikalarını eleştiren ve muhalif duruş sergileyen herkesin çeşitli düzeylerde baskı ve tehditle karşılaştığını; gözaltına alınıp, seslerinin bastırılmaya çalışıldığını vurguladı.

ASIL SUÇ EKMEĞİNE SAHİP ÇIKANLARI TUTUKLAMAKTIR

Bu baskının bir hedefinin haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için mücadele eden kamu emekçiler olduğunu hatırlatan Eşiyok, bu emekçilerden ikisinin Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi öğretmenlerin olduğunu kaydetti. Eşiyok, işinden atılarak açlığa ve sefalete mahkum edilmek edilen Selvi ve Nursel’in direnme iradesi göstererek işine, emeğine, onuruna sahip çıktıkları için 14 gündür tutuklu olduğuna dikkat çeken Eşiyok, şöyle konuştu: “İşini istemek, suç değildir. Haksız hukuksuz ihraçlara karşı direnmek ve onuruna sahip çıkmak, suç değildir. Emeğini, alın terini savunmak suç değildir. Ve basın açıklaması yapmak suç değildir. Asıl suç işine, ekmeğine, onuruna sahip çıkmak için anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması yapmak isteyen Selvi ve Nursel öğretmenlerin tutuklanmasıdır. Onlar haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan kamu emekçilerinin direniş sesidir. Bu sesi susturamayacaksınız. Bir an önce serbest bırakılmaları için bizler onların sesi olmaya devam edeceğiz. Selvi ve Nursel öğretmenler yalnız değildir.”

Açıklamanın ardından söz alan ihraç edilen öğretmen Ömer Açık, Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat serbest bırakılana kadar meydanları terk etmeyeceklerini ve ülkeyi yönetemeyenlerin krizinin faturasını ödemeyeceklerini vurguladı.