İstanbul'da komplo protesto edildi: Bijî Serok Apo!

Tüm engellemelere rağmen 15 Şubat komplosu İstanbul’da protesto edildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İknur Birol, “ Onlar yenildi, sizde yenileceksiniz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 23 yıl önce gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplo tüm engellemelere rağmen İstanbul’da protesto edildi.

HDP İstanbul İl Örgütü çağrısıyla Şirinevler Meydanı’nda yapılmak istenilen açıklama polis tarafından engellendi. HDP İstanbul İl Örgütü eşbaşkanları İlknur Birol, Ferhat Encü, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Mehmet Rüştü Tiyarki, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan açıklama kaymakam yasağı gerekçe gösterilerek engellenmeye çalışıldı.

Gösterilen kaymakam yasağında, “ Örgüte müzahir katılımı” ibaresinin bulunması dikkat çekti. Buna tepki gösteren HDP Milletvekili Mehmet Rüstü Tiryaki, “ Burada ifade edilen ‘ örgüte müzahir katılım’ söz konusu değil. Burada HDP dışında kimse var mı?” dedi.

Milletvekilleri abluka altına alan polis, çekim yapmak isteyen basın mensuplarını da zorla alandan uzaklaştırdı.

Tüm engellemelere ve müdahale anonslarına rağmen, kitle “Bijî Serop Apo”, “ Selam selam İmralı’ya bin selam” , “ Bijî berxwedana zindanan” sloganları eşliğinde Şirinevler Meydanı’ndan ilçe binasına kadar yürüdü.

Burada bir açıklama yapan Birol, HDP olarak kamuoyuyla bugün ile ilgili görüşlerini paylaşmak için bir araya geldiklerini ancak polis ablukası ile karşılaştıklarını söyleyerek, “Yasaklarla neyi nasıl konuşmamız gerektiğini dikte etmeye çalışan zihniyeti kabul etmiyoruz, hukuk dışı buluyoruz. Anayasal olarak her yurttaşa her siyasi kuruma verilmiş olan ifade özgürlüğü hakkının ihlali olarak görüyoruz” dedi.

Faşizan uygulama ile ifade haklarının gaspını teşhir etmek için açıklama yapmayacaklarını vurgulayan ifade eden Birol , “Türkiye’nin demokratik normlardan uzaklaştı. Bir zamanların kara kaplı olarak basıldığı dönemleri hatırlattı. buradan onlara bir kez daha sesleniyorum onlar yenildi, sizde yenileceksiniz” diye konuştu.