İstanbul’un dört ilçesinde tecride karşı eylem

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutsaklarla dayanışmak için İstanbul’un dört ilçesinde yürüyüşler düzenledi.

HDP’nin organize ettiği yürüyüşler Cumartesi günü Kartal, Gaziosmanpaşa ve Başakşehir'de eş zamanlı olarak yapıldı. Sultangazi’de yapılmak istenen yürüyüş ise polis engeliyle karşılaştı.

Yürüyüşlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve tecridin kaldırılması için yapılan açlık grevlerine dikkat çekildi.

Poli Kartal, Gaziosmanpaşa ve Başakşehir'deki yürüyüşlere saldırıda bulunmazken, Sultangazi’de yapılmak istenen yürüyüşü engelledi.

HDP İlçe Eşbaşkanı Zübeyde İnce, yürümelerine engel olan polislere “Size bizim yürümemizi engellemek için emir veren herkes günü geldiğinde bunun hesabını verecektir” dedi.

Yürüyüşün engellenmesi üzerine HDP’liler oldukları yere çökerek oturma eylemi yaptı. Ancak polisler yeniden saldırı tehdidinde bulundu. Bir süre daha eylemlerine devam eden kitle, HDP binasına geri döndü.