İzmir’de Adalet Nöbeti: Artık sabrımız kalmadı!

Tutsak yakınlarının İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için yürüttüğü Adalet Nöbeti eyleminde, Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal saldırılarına tepki gösterildi.

Tutsak yakınları 131 gündür İzmir’de Adalet Nöbeti tutuyor. İzmir Adliyesi önünde eylemlerine devam eden tutsak yakınları “Gırtiyên nexweş serbest berdin”, “Hasta tutsaklara özgürlük” önlükleri giyerken eylemde sık sık “Biji berxedana zindanan”, “Jin jiyan azadi” sloganlarını attı.

Yeni eylem gününde ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Örgütü destek verdi.

Tutsak yakını Hanım Sever, cezaevinde tutsakların tedavi edilmediğini ve telefon konuşmalarının yarıda kesildiği tepkisinde bulundu.

Sever, "Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz. Türkiye’de demokrasi, barış yok. Kim barış derse 'terörist' deniliyor. Oysa asıl bize terörist diyenler teröristtir. Çocuklarımız bir şey yaptığı için değil düşüncesi ve dillerini savundukları için içerideler. Bizim yüreğimiz herkes için yanıyor. Yeter artık üzerimize bombalar, zehirli gazlar atıyorlar. Artık sabrımız kalmadı. İmralı ve cezaevlerindeki tecrit kaldırılsın istiyoruz” dedi.

Eylemde yer alan tutsak yakınlarından Medine Kaymaz 1 Kasım Dünya Kobanê Günü olduğunu hatırlatarak, Kobanê’de DAİŞ’e karşı direnişin kazandığına vurgu yaptı.

Türk devletinin tırmanan baskıları ve tutuklamalara dikkat çeken Kaymaz, “Neden gazetecilerimiz içeride? Neden çocuklarımızı bizi haber yaptığı için içeriye atıyorsunuz? Bu suçları söylemeyelim mi? Artık yeter, daha nereye kadar zulüm edeceksiniz? İşkence ettiniz, katlettiniz. Ama artık yeter. Bu zulüm devam ederse nasıl barış gelecek” diye sordu.