Öz Savunma Güçleri: Efrin’de işgale geçit vermeyeceğiz  

Tüm Kuzey Suriye Savunma ve Öz Savunma Güçleri, “Efrin’i savunmaya hazırız” diyerek Türk devletinin işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

Kuzey Suriye bölgeleri Savunma Konseyleri, Hesekê Stadı’nda Kobane Savunma Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şex Hesen, Cizre Savunma Konseyi Eşbaşkanı Xalsa Hesen, Öz Savuma Genel Komutanı Siyabend Welat ve öz savunma komutanlarının da hazır bulunmasıyla Efrin direnişine destek açıklaması yaptı. Açıklamaya yaklaşık 2 bin öz savunma savaşçısı katıldı.

Açıklamanın Kürtçesi Redur İsa, Arapçası da Şilan Selam tarafından okundu. Açıklamada Özsavunma güçlerinin Efrin savunmasına hazır oldukları ve Türk devletinin Kuzey Suriye topraklarını işgaline izin vermeyecekleri belirtildi.

Açıklama şöyle: “Savaşçılarımız insanlık karşıtı çetelere karşı her alanda büyük zaferler elde etti. İnsanlık tarihinde benzeri görülmemiş çeteler Erdoğan’dan destek alıyor. Özgürlüğümüzün sözünü verdik. Zafer bizimdir, çünkü haklıyız, çünkü bizlerin de özgür yaşam hakkı var. Özgürlüğümüz için kanlarımızı vermeye söz verdik.

Erdoğan’ın gelişmiş teknikleri ve askeri araçları bizleri korkutmuyor, aksine güçlendiriyor.

Halkımıza ve kamuoyuna Kuzey Suriye bölgeleri Savunma ve Özsavunma güçleri olarak, Efrin’i savunmaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz. Halkımız yalnız değildir. Halkımız topraklarında özgürce yaşamak için mücadele ediyor. Erdoğan’ı uyarıyoruz, oynadığı ateş onu yakar! Zafer halkımızındır, yenilgi AKP hükümetinindir!

Öz savunma güçleri savaşçıları tüm güçleriyle Efrin savunmasında yer alacaklarını ve Erdoğan ile çetelerinin Efrin’i ve Kuzey Suriye’yi işgal etmesine izin vermeyeceklerini söylediler.

Cizre Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı Xalsa Hesen yaptıkları açıklamada Efrin’i sonuna kadar savunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Açıklamamızda da açık bir biçimde ifade ettik ki, biz nasıl ki Efrin’i DAIŞ çetelerine karşı savunduk ve kırdıysak, işgalci Erdoğan’ın ordu ve çetelerine karşı savunacak, saldırılarını kıracağız.”

Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şex Hesen de herkesin güçlerini gördüğünü belirterek, “Biz buradan diyoruz ki Kobane’de nasıl direndiysek, Efrin’de de direneceğiz. Gelhatların, Demhatların direniş ruhuyla Erdoğan çete ordusunu yeneceğiz” dedi.

Şex Hesen konuşmasının devamında yurt dışında olan bütün gençleri, topraklarına geri dönmeye ve savunmaya çağırdı.