Özgür Gündem İmtiyaz Sahibi Sancılı yeniden tutuklandı!

Özgür Gündem gazetesi davasından yargılanan imtiyaz sahibi Kemal Sancılı hakkında önce tahliye kararı verildi, sonra tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Erdoğan rejiminin tüm muhalif sesleri susturmak için devreye koyduğu Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci-yazar Necmiye Alpay'ın da aralarında bulunduğu 9 gazetecinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12’inci duruşmasında tek tutuklu sanık Kemal Sancılı’nın yanısıra, gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin hazır bulundu. . Duruşmayı Almanya ve Hollanda konsolosluklarından yetkililer de izledi.

Sancılı, dijital materyallere dair kendisine raporun ulaştırılmadığını dile getirerek, tahliye istedi.

Aynı zamanda avukat olan Eren Keskin de savunmasında, "İçinde bulunduğumuz bu çağda düşünce ve ifade özgürlüğünün bu kadar baskı altına alınmaya çalışılmasını anlayamıyorum" dedi.

Daha sonra söz alan savunma avukatı Avukat Özcan Kılıç, Sancılı'nın tahliye edilmesini talep etti.

İddia makamı da Kemal Sancılı'nın tahliyesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Sancılı'nın tahliyesine karar verirken bir sonraki duruşmayı 3 Temmuz’a erteledi.

Ancak Sancılı, başka bir davadan kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle cezaevine geri gönderildi.