Gençler, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için enternasyonalist ve Kürt gençlerinin başlattığı Özgürlük Yolculuğu 3. gününde devam ediyor.

Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürüyor.

 Dortmund kentinden Bochum’a 25 kilometre yürüyen Abdullah Öcalan tişörtlü ve bayraklı gençler, dün ise Essen kentine doğru yaklaşık olarak 18 kilometre yol aldı. Yürüyüş, 8 Eylül’de Köln’de sona erecek.

 “Özgürlük Yolculuğu” (Rêwîtiya Azadiyê) sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe, Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı genç katılıyor. Dortmund’da bir araya gelen gençler, tren istasyonunda yapılan basın açıklaması ardından Bochum’a doğru yürüyüşe geçti. 2. gününde ise Bochum’dan Essen kent merkezine doğru yüründü.

Gençler, akşam Essen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelip tecride ilişkin değerlendirmeler ve yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti.

 3. GÜN GENÇ KADINLAR ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLADI

Gençler Özgürlük Yolculuğu yürüyüşünün 3. gününü genç kadınlar günü olarak ele aldı.

Eylemi 3. gününde Oberhausen HBF’de sabah saatlerinde bir araya gelen gençler, bugünü genç kadınlar günü olarak ele aldı. Genç kadınlar, mor fularlar ve “Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî” pankartını taşıyor. Akşam saatlerinde genç kadınların mücadelesine ilişkin bir seminer gerçekleştirilecek. Burada özel savaş politikalarına karşı neler yapılması gerektiği tartışılacak.

Eylemin 4. gününde ise Neuss tren istasyonunda sabah saat 09:00’da toplanacak gençler, buradan Düsseldorf şehir merkezine doğru yürüyüşe geçecek.

Yürüyüşün 5. günü olan 8 Eylül'de ise Köln’den Mülheim kent merkezine yürüyecek gençler, günün akşamında yürüyüşlerini burada sonlandıracak.

Gençler, Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde 3 Eylül Pazar günü bir konferans da gerçekleştirdi.