Şenyaşar ailesi 37’nci kez Adalet Bakanlığı önünde

Şenyaşar ailesinin Ankara’ya taşıdığı adalet mücadelesinin 37’nci gününde de ailenin Adalet Bakanı ile görüşme talebi aynı gerekçe ile reddedildi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet mücadelesi devam ediyor.

Urfa Adliyesi önüne 9 Mart 2021’de başlatılan nöbet eylemi 846’ncı gününde Riha’dan Ankara’ya taşındı.

Yeşil Sol Parti’den Riha milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar ve annesi, 37 gündür Ankara’da Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor.

Emine Şenyaşar, yeni eylem gününde sağlık sorunlarından ötürü Adalet Bakanlığı’na tekerlekli sandalye ile ulaştı.  

“Adalet” yazılı dövizi taşıyan anne Şenyaşar’a, oğlu Ferit Şenyaşar ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi eşlik etti. 

Anne Şenyaşar, “Milletvekili yaptıklarınız, insanları katletti. Oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Devlet neden katilleri koruyor? Güvenlik kameralarını görmüyor musunuz? İş yeri ve hastanedeki görüntüler silinmiş. Bu nasıl bir devlet?” diye sordu.

Bu sırada polisler gazetecileri engellemeye çalıştı. Gazetecilerin bu konuda hukuki bir kararın olmadığını söylemesi üzerine polisler, “Üstlerimiz öyle istiyor” diyerek engellemenin keyfi olduğunu itiraf etti.

Daha sonra Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşme talebini bir kez daha ifade etti. Bakanlık çalışanları, daha önceki eylem günlerinde olduğu gibi bakanın kurumda olmadığını iddia etti.

 Aile, bir süre kaldıktan sonra yeniden Meclis’e döndü.