Şenyaşar ailesi nöbeti Adalet Bakanlığı önüne taşıyacak

Urfa’da katledilen yakınları için 600 günü aşkın bir süredir Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, nöbet eylemini önümüzdeki günlerde AKP İl binası, Meclis ve Adalet Bakanlığı'nın önüne taşıyacak.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Eylemin 602'nci gününde Suruç ilçesindeki evinden adliye önüne gelen aile, "Şenyaşar Ailesi için Adalet" yazılı pankartın önünde nöbet eylemini başlattı.

Nöbet eyleminde konuşan Ferit Şenyaşar, "Burada adliye önünde adalet pankartı var. Adliye önünde yüreği yanmış, eşi ve iki evladı hastanede katledilmiş bir anne var. Tüm bu haksızlıkların yanında annenin bir oğlu da 4 yıldır haksız, hukuksuz yere üstünlerin talimatıyla tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor" dedi.

Ferit Şenyaşar, annesinin sesinin Türkiye sınırlarını aşarak dünya halkları tarafından duyulduğunu ancak Türkiye’de bir muhatap bulamadıklarını belirtti.

Şenyaşar, "Nöbetimiz devam ederken anne bir muhatap arıyor. Ortada bir dava var ama yetkili yok. Adliye önünde bütün kapılar annenin üzerine kapatılmış. Urfa Valiliği 100 metre ileride annenin ağıtlarını duyuyor ama randevu taleplerimize karşılık vermiyor. Bu hukuksuzluk AKP'yi bitirecek" diye konuştu.

Annesi Emine Şenyaşar'ın sağlık sorunlarının giderek arttığını sözlerine ekleyen, "Anne artık bu zulmü, bu adaletsizliği kaldıramıyor. Önümüzdeki günlerde yine AKP İl binasının önüne gideceğiz. Adalet Bakanlığı ve TBMM'nin önüne gideceğiz. Bir an önce yetkililerin bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa son vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.