Şenyaşar ailesi zulme son verilmesini istedi

Urfa’da yakınları devlet korumasındaki AKP’liler tarafından katledilen Şenyaşar ailesi 347 gündür Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor. Aile bir kez daha bu zulmün sona ermesini istedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başladı.

Aile hafta içi her gün Adalet Nöbeti eylemini sürdürmek için Suruç ilçesinde bulunan evlerine 42 kilometre mesafedeki Urfa Adliyesi önüne geliyor.

Nöbet eyleminin adliye önündeki 347’nci gününe anne Şenyaşar, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.

ŞENYAŞAR AİLESİNE TOPLAM 17 DAVA

Eylemi tek başına yürüten Ferit Şenyaşar, arkasındaki pankartı göstererek, "Mücadelemizi hukuk sınırları içinde yerine getiriyoruz. Buna karşın emniyet anneme 13, bana 4 dava, toplamda hakkımızda 17 dava açmış" dedi.

Ferit Şenyaşar, ifadeye gittiklerinde bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği savcılara, emniyete anlattıklarını söyleyerek, artık bu zulmün son bulmasını istedi.  Şenyaşar, "Savcılar, emniyet bize ' Haklısınız ama biz talimatlarla hareket ediyoruz, o bizim işimiz değil' diyor. Türkiye'nin her yerinde insanlar bu davamızı takip ediyor. Bu Türkiye'nin hukuk ayıbıdır. Artık adalet gelsin, bu zulüm bitsin" diye belirtti.