Adana, İzmir ve Mersin’de ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemleri

Tutsak yakınları, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında birçok kentte "Özgürlüğe Ses Ver" eylemleri düzenledi.

Tüm kentlerdeki eylemlerde, tutsak yakınları tecrit ve hak ihlalleri sona erene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 

Yapılan açıklamalarda, insan hakları kurumlarının uyarılarına rağmen tecrit uygulamalarının sürdüğü ve bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi. Eylemlerde, adalet ve özgürlük talepleri dile getirildi ve tüm cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalara son verilmesi çağrısı yapıldı.

İZMİR

İzmir'de, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) ve tutsak yakınları, Kırıklar Cezaevi önünde bir araya geldi. "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için özgürlüğe ses ver" pankartı açılan eylemde, "Bijî berxwedana zindanan", "Hak, hukuk, adalet" ve "Tecride hayır, tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut, tecrit sona erene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Eylem, yapılan oturma eylemiyle sona erdi.

ADANA

Adana'da, Kürkçüler Kampüs Cezaevi önünde gerçekleştirilen eyleme Barış Anneleri, TJA, HDK, DBP ve DEM Parti temsilcileri katıldı. Polis ablukası altında yapılan açıklamada, DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini ve tecrit uygulamalarını kınadı. Aydemir, özellikle sağlık sorunları yaşayan tutsakların tedavi haklarının engellendiğini vurguladı. Eylem, oturma eylemi ve kısa bir yürüyüşle son buldu.

MERSİN

Mersin'de Tarsus Kampüs Cezaevi önünde yapılan eylem, 16. haftasında devam etti. Tutsak yakınları, üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyerek sık sık "Bijî berxwedana zîndanan" sloganları attı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, tecrit politikasının başarısız olacağını belirtti ve Kürt sorununun çözümsüzlüğünün ülkenin diğer sorunlarını da derinleştirdiğini söyledi. Eylem, oturma eylemi ve basın açıklamasıyla sona erdi.