Aileler cezaevi önünde açlık grevlerine dikkat çekti

Aileler, Tekirdağ Cezaevinin önünde açlık grevindeki tutsaklar için buluştu. Eylemde, cezaevinde işkence ve tacizin olduğu vurgulandı.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan yakınları için Kürdistan kentlerinden gelen aileler, cezaevi önünde açıklama gerçekleştirdi. Eyleme Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Milletvekili Oya Ersoy da destek verdi. Yakınlarının görüşünden çıkan aileler, açlık grevine dikkat çekti.
Oya Ersoy, "Son 1-2 ayda burada bir ölüm gerçekleşti. Bir tane de intihara teşebbüs gerçekleşti. Gardiyanlar tarafından darp edilip hastanelik olan bir hasta mahpus var” dedi.

'İŞKENCE VE TACİZ VAR'

Ailelerin, tutsakların ve vekillerin, cezaevi idaresiyle görüşme taleplerinin reddedildiğini hatırlatan Ersoy, “Burada şu an 12 mahpus süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine girmiş durumda. Tek bir talepleri var; cezaevi idaresiyle görüşmek ve bu sorunu halletmek. Mahpusların talepleri tamamen cezaevinde yaşama koşulları ve kendilerine insanca muamele edilmesine dair taleplerdir. Bir muhatap arıyorlar. Cezaevi idaresinin, Adalet Bakanlığının görevi buradaki mahpusların can güvenliğini sağlamaktır. Ciddi anlamda taciz, işkence ve zorla alıkonulma gibi uygulamalar var” diye belirtti.

Ersoy, “Şu an Türkiye cezaevlerinde ciddi anlamda hasta mahpus var ve neredeyse her hafta 1 hasta mahpusun ölümü ile karşılaşıyoruz. Bu ölümleri durdurmak tamamen devletin görevidir” diye konuştu.

Tutsak Mehmet Yıldırım’ın annesi  Aslıhan Yıldırım da oğlunun 17 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, “4 sefer ameliyat oldu. Ben hasta halimle onu görmeye geldim. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Bizim derdimiz budur. Annelerin hasreti bitsin” diye konuştu.