Aileler cezaevlerindeki zulmü protesto etti

İzmir Barosu önünde Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler, cezaevindeki zulmü protesto etti.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için ailelerin İzmir Barosu önünde başlattığı Adalet Nöbeti 5’inci gününde devam ediyor. Tutsak anneleri “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizleri taşıyarak, nöbetlerini sürdürüyor. Aileler, kamuoyunun seslerini duymasını ve diğer tutsak annelerinin de yanlarında olmasını istedi.

TECRİDE KARŞI MÜCADELE

5 gündür çocukları için nöbette olduklarını söyleyen Hanım Sever, cezaevlerindeki tecridin kaldırılması, hasta ve tahliyesi yapılmayan tutsaklar için mücadele ettiklerini söyledi. Sever, Aysel Tuğluk’un da ağır hasta tutsak olduğuna ve tahliye edilmediğine dikkat çekerek, “Tuğluk gibi binlerce hasta tutuklumuz var. Hasta çocuklarımızı doktora götürmüyorlar, tedavi ettirmiyorlar. Yakınlarımız cezaevlerinde ölüyor. Birçoğunu tek hücreye koyuyorlar. İşkence ve her türlü baskıyı onlara yapıyorlar. Öldürüyor sonra da ‘intihar’ etti diyorlar. Artık bu zulme son verilsin” dedi.

‘SONUÇ ALANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Sever, çocukları cezaevinde olan tüm ailelerin nöbete katılmasını isteyerek, “Çocukları için bizim yanımıza gelsinler. Herkes sesimizi duysun. Elimizden geldiğince bunu devam ettireceğiz. Çocuklarımız bırakılmayana kadar buradan kalkmıyoruz. Çocuklarımız bırakılmazsa tüm sokak ve caddelerde olacağız. Neresi olursa oraya gideceğiz ve her yere başvuracağız” diye konuştu.

Tutsak annesi Fatma Sürme de, “Çocuklarımız zindanlarda ve tecrit altında. Bu zulme son vermek için birlikte mücadele etmeliyiz” diye seslendi.