Aileler 'kaybedilen' Tanış ve Deniz için buluştu

Aileler, gözaltında 'kaybedilen' HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz için buluştu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001’de çağrıldıkları Türk İlçe Jandarma Komutanlığına gittikten sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'in kaybedilmelerinin 21. yıl dönümünde etkinlik düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü binası önünde yapılan eyleme Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in aileleri, HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde “25 Ocak 2001'de gözaltına alındılar. Onlar hâlâ kayıp, onların izindeyiz” pankartı açıldı, Tanış ve Deniz'in fotoğrafları taşındı.

'BU ZULME SESSİZ KALMAYIN'

Baba Şuayip Tanış, "Bu kadar süredir kemiklerini bulamadık. Başvurmadığımız hiçbir yer kalmadı. Ama bize hiçbir geri dönüş olmadı ve cevap alamadık. Yüzlerce kişi bu şekilde kaybedildi. Ama kimse buna ses çıkarmadı. Bu zulme karşı sessiz kalmayın. Failler adalet önünde hesap verip cezalandırılmalı" dedi.  

Serdar Tanış'ın kardeşi ve HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Yakup Tanış, faili belli olayların delillerin karartılarak zamana yayıldığını söyledi.

'DAHA GÜÇLÜ VE ÖRGÜTLÜYÜZ'

Tanış, “O günden bugüne kadar gerek Türkiye'de gerekse de uluslararası mahkemelerde Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in akıbetlerinin ortaya çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması için aileleri ve arkadaşları olarak mücadele ettik. Devlet adına hareket eden güçlerin de o günden bugüne kadar benzer komplolarla bize ve arkadaşlarımıza yönelik baskı ve tutumları devam etmektedir. Ancak Serdarlar'ın ve Ebubekirler'in yoldaşları olarak daha güçlü ve örgütlüyüz. Mücadelemizi sürdüreceğiz" diye belirtti.

'MİLYONLAR DİRENİŞİ DEVRALDI'

HDP'li Hasan Özgüneş, mücadele bayrağını milyonların devraldığını ve direnişi büyüttüklerini kaydederek, “Yüzyıllardır sürekli özgür, demokratik ve eşit bir cumhuriyet oluşturacaklarını söylüyorlar. Cumhuriyet ilan edildi ama gerçek anlamda hukuk işlenmedi. Hükümet, ülkeyi darbeler ve baskı rejimiyle yönetiyor. Bugün milyonlarca Kürt, arkadaşlarımızın yerini doldurmuş ve mücadele bayraklarını kaldırmıştır. Arkadaşlarımız bugün her alanda mücadele ediyor, özgürlük ve direniş sloganlarını yükseltiyor. İktidar şunu iyi bilsin ki; Kürt halkı hiçbir zaman boyun eğmeyecektir ve mücadeleyi yükseltecektir" şeklinde konuştu.