Aileler tecride ve işkenceye karşı Adalet Nöbeti'nde

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak aileleri, tecrit ve işkenceye karşı mesajlar verdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ve tecride karşı tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 133’üncü gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Tutsak yakınları, “Gırtiyên nexweş berdin”, “Hasta tutsaklara özgürlük” önlükleri giyerek, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadi” ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları attı. Tutsak yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Torbalı ve Güzelbahçe ilçe örgütleri destek verdi.

'CEZAEVLERİNDE İŞKENCE VAR'

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde 5 yıldır tutuklu olan Ahmet Sürme’nin annesi Fatma Sürme, adalet için haftanın 3 günü nöbette olduklarını söyledi. Cezaevlerinde işkence olduğunu vurgulayan Sürme, "Çocuklarımızı tek kişilik hücrelere koyuyorlar. Hasta tutukluları bırakmıyorlar. Cezaları biten tutuklulara yeni cezalar veriyorlar. Bunlar son bulsun. Hasta tutukluları bıraksınlar. Cezaevindeki tecrit kaldırılsın. Akan kan dursun. Biz bütün dünya için adalet, barış diyoruz. Çocuklarımız üzerindeki işkence son bulsun" dedi.

HDP'li Hüseyin Satılmış ise şunları söyledi: "Memleket artık o hale gelmiş ki tüm ülke açık cezaevi durumunda. Cezaevlerinde ulusal ve uluslararası hiçbir hukuka uyulmuyor. Ama şunu bilsinler ki; bundan önce de sonra da ölümler, baskılar bizi barış ve hak mücadelesinden alıkoyamayacak. Birileri öldürmek için, birileri de ölümleri engellemek için var. Bu mücadelenin içinde olanlara bin selam olsun."