Ailelerden tutsaklara yönelik ‘düşmanlığa’ tepki

Amed’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutan aileler, tutsaklara yönelik “düşmanlığa” tepki gösterdi.

Adalet Nöbeti eylemi, 351’nci gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde devam etti.

Yeni eylem gününde ailelere Tevgera Jînen Azad (TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü yöneticileri destek verdi.

Tutsak Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, yaklaşık bir yıldır hasta tutuksaklar ve infazları ertelenen tutsaklar için özgürlük istediklerini ancak şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Güler, "Bu ülkede hak, hukuk, adalet yok. Bütün siyasi partiler, söz verdiler ama ne yazık ki sözlerini tutmadılar” dedi.

 Güler, “Tutuklularımıza karşı düşmanlık yapılıyor. Bundan vazgeçilesin. İnfazı ertelemek hukuksuzluktur. Bundan vazgeçin. Hasta tutukluların serbest bırakılsın. Adalet istiyoruz” diye ekledi. b

Açıklama, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk ve adalet” sloganıyla son buldu.