AKP'de 'HDP' korkusu!

AKP, HDP'nin aday listesinin yarattığı coşkudan çekinerek, pek çok adaylığı iptal etmeye başladı.

AKP-MHP rejimi, 24 Haziran seçimlerinde yenileceğini fark ettikçe, ilk hedef olarak HDP'yi etkisizleştirmek için her yöntemi deniyor. Teslim alamadığı HDP'yi tasfiye etmeyi hedefliyor. HDP oylarının yoğun olduğu Şırnak ve Hakkari'de sandıkların taşınmasını isterken, bununla birlikte, HDP'nin adaylıklarını da iptal etmeye başladı.

'KCK Ana Davası'nda yargılanan, HDP'den aday olan siyasetçilere, adaylıkları açıklanır açıklanmaz ceza yağdırıldı. Ceza alan Pero Dündar, Leyla Güven, Ebru Günay ve Musa Farisoğulları gibi isimler HDP'den milletvekili adayı.

ALEVİLERİN İRADESİNE DE SALDIRI

AKP, bir yandan Alevilerin kutsallarını seçim yatırımı olarak görüp, cemevi vaadinde bulunurken, bunda samimi olmadığını da Alevilerin iradesini tanımayarak gösterdi. AKP, HDP'de buluşan Alevileri engellemeye çalışıyor ve bu kapsamda, HDP İstanbul Milletvekili Adayı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker'in adaylığını iptal etti. HDP, Zeynel Özen’i Öker'in yerine aday olarak gösterdi.

ADAYLIĞI AÇIKLANDI, CEZASI KESİNLEŞTİ!

Yine HDP’nin Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı olan, halihazırda rehin tutulan İdris Baluken hakkında verilen hapis cezası da, yine adaylığının açıklanmasının hemen ardından kesinleşti. Baluken'in yerine Mehmet Rüştü Tiryaki aday gösterildi.

DİĞER İPTALLER

Bursa 1’inci bölgeden aday gösterilen Yüksek Akgün de veto edildiği için yerine Adnan Şahin gösterildi.

Antep’te ikinci sıradan aday gösterilen Bedriye Yorgun’un da veto edilmesi nedeniyle yerine Berivan Özpolat Şimşek aday gösterildi.

Şırnak 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Güngen’in adaylığı da iptal edildi, yerine Hasan Özgüneş aday gösterildi.