Amed’de 14 siyasetçi ve sendikacı tutuklandı

Amed merkezli olmak üzere beş farklı kentte geçen hafta gözaltına alınan 19 siyasetçi ve sendikacıdan 14’ü tutuklandı.

Gözaltılar 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşmişti. Gözaltı süreleri uzatıldıktan sonra adliyeye çıkarılan 19 kişi, Diyarbakır Savcılığı tarafından gizli tanık beyanlarına dayanarak, “örgüt üyesi” olmakla suçlandı.

Suçlamalar arasında HDP’li belediyelere yapılan kayyım atamaları, kadına şiddet, gözaltına alınan Eğitim Sen üyeleri için yapılan basın açıklamaları ile katledilen Kürt gazeteci Musa Anter ve Halepçe Katliamına yıldönümlerinde düzenlenen anma etkinlikleri de sıralandı.

5 kişi serbest bırakılırken 14 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananların isimleri şöyle:

“HDP Amed İl Yöneticisi Mehmet Asana, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yentar ve İlçe Yöneticisi Mehmet Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şakir Demir, HDP Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Ömer Filitoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez Yöneticisi Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç ve Barış Anneleri Meclisi üyesi Nezife Yiğit.”