Amed’de Adalet Nöbeti: Ses verilirse zulüm biter!

Amed’de tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde hasta tutsakların serbest bırakılması için bir kez daha çağrı yapılırken, “Ses verilirse zulüm biter” mesajı verildi.

Tutsak yakınları 49 gündür Amed Barosu hizmet binasında Adalet Nöbeti tutuyor. Aileler, cezaevlerindeki hasta tutsaklar ile infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların özgürlüğünü istiyor.

Yeni nöbet gününde, Amed2in Sur ilçesinde 2016 yılında yaşanan çatışmada şehit düşen Mesut Seviktek’in ablası Güler Seviktek ve bazı yurttaşlar, aileleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan tutsak yakını Fevziye Kolakan, artan hak ihlallerine tepki göstererek "Eğer biraz vicdanları varsa sesimizi duyarlar" dedi.

Kolakan, "Bunları yaşama sebepleri, ‘pişmanım’ dememeleri. Yıllardır içerdeler, ‘pişmanız’ demediler. Bugün mü ‘pişmanız’ diyecekler? Hiçbir şekilde de pişman değiliz. Çocuklarımız nasıl geri adım atmadıysa bizler de davalarını devam ettirip geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Seviktek’in ablası Güler Seviktek, nöbet eylemindeki ailelerle dayanışmalarını ifade ederken, "Annelerin adalet talebi hepimizin adalet talebidir. Benim cezaevinde kimsem yok ama onları gördükçe evimde duramıyorum. Rahat değilim. Adalet hepimiz için gereklidir. Adaleti en çok annelerimiz hak ediyor. Hepimiz zulüm altındayız. Ses verilirse zulüm biter” dedi.

Destek ziyaretinde bulunanlardan Meryem Turan, "Madem kendileri tedavi etmiyor bıraksınlar da evlerinde tedavilerini olsunlar. İnfazı yakılan tutsakların bir an önce tahliye edilmesi gerekir. Cezaevlerinde tutma amaçları nedir? Bu zulüm sadece tutsaklara ve ailelerine yapılmıyor. Aynı zamanda aylardır Urfa Adliyesi önünde nöbeti tutan Emine Şenyaşar’a yapılıyor” şeklinde konuştu.